НОВИНИ

Пирин привлече Янко Георгиев и удължи договора на Марио Кирев

пирин привлече янко георгиев удължи договора марио кирев
Снимка: Пирин Благоевград
bnt avatar logo
от БНТ
15:09, 27.01.2022
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Ръководството на Пирин (Благоевград) подписа договор до края на настоящия сезон с вратаря Янко Георгиев. За последно Георгиев бе част от отбора на Царско село, с чийто екип през този сезон изигра 19 мача като титуляр. Георгиев е също така бивш вратар на Ботев (Пд), Септември (София), Нефтохимик, Поморие и Черноморец (Бургас).

Договорът на Марио Кирев, който се присъедини към Пирин в края на миналата година бе удължен и стражът ще остане в Благоевград поне до края на сезона. Кирев ще помага при подготовката на вратарите в детско-юношеската школа на тима, тъй като разполага и с треньорски лиценз В на УЕФА.

„Изключително съм щастлив от факта, че подписах договор с Пирин. Това е именит клуб с традиции. Разговаряхме с ръководството на клуба и с треньора на вратарите, след което се разбрахме да премина в Пирин. Надявам се, че нещата през пролетния дял ще се случат добре за нас в първенството. Ще имам отлична конкуренция в лицето на Марио Кирев, ще работя с опитен треньор като Миро Митев“, заяви пред сайта на Пирин Янко Георгиев.

„Вече трети месец съм в Пирин. Радвам се, че клубът ми поднови договора, радвам се, че ще работя с човек като Янко, когото харесвам като вратар още преди да се запознаем. Ще има конкуренция, която ще вдига нивото и на двамата. Желанието ми е да работя и с младите вратари от школата, тъй като имам и нужния треньорски лиценз и смятам, че мога да бъда полезен на Пирин и в това отношение“, каза Марио Кирев.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сняг покри и Йерусалим (Снимки)
Сняг покри и Йерусалим (Снимки)
Нова снежна вълна в Гърция - училищата остават затворени
Нова снежна вълна в Гърция - училищата остават затворени