НОВИНИ

Пирин с категорична победа над 10 от Ботев Враца

карачанаков дяков аут пирин славия
Снимка: ПФК Пирин (Благоевград)
bnt avatar logo
от БНТ
19:55, 15.10.2021
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Пирин победи Ботев Враца с 3:1 в откриващия мач на 11-ия кръг на родния шампионат.

Последният отбор в класирането преди началото на кръга стигна до категоричен успех след попадения на Красимир Станоев, Преслав Йорданов и Станислав Костов. Гонсало Виейра бе големият виновник за Ботев Враца, след като направи дузпа през първата част, а минута по-късно бе изгонен. Единственият гол за гостите бе дело на Антонио Георгиев.

В 37-ата минута Красимир Станоев откри резултата в срещата от дузпа. Петър Занев бе задържан от Гонсало Виейра в наказателното поле и след продължителна намеса на ВАР се стигна до 11-метров наказателен удар, който бе успешно реализиран от полузащитника на благоевградчани.

Минута след като получи първото си предупреждение в мача, Гонсало Виейра бе санкциониран повторно с втори жълт картон заради нарушение срещу Спас Георгиев.

Въпреки че гостите останаха с 10 играчи на терена, стигнаха до изравнително попадение. След дълго хвърляне на тъч и карамбол във вратарското поле, Антонио Георгиев бе точен след плътен удар от непосредствена близост.

След почивката домакините се възползваха оптимално от численото си преимущество и стигнаха до 2 бързи гола в рамките на 125 секунди.

В 69-ата минута Преслав Йорданов се ориентира най-добре в противниковото наказателно поле и отправи мощен удар, за да направи резултата 2:1.

Едва 2 минути по-късно Преслав Йорданов се отчете и с асистенция, след като подаде на Станислав Костов, който направи резултата 3:1.

Пирин се измъкна от зоната на изпадащите и с актив от 8 пункта зае 10-ата позиция. Ботев Враца има 2 точки повече и заема 8-ото място с мач повече.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Четирима от Велико Търново са задържани за схемата с неверни ковид сертификати
Четирима от Велико Търново са задържани за схемата с неверни ковид сертификати
Строги мерки в Италия: Не можеш да отидеш на работа без зелен сертификат
Строги мерки в Италия: Не можеш да отидеш на работа без зелен сертификат