НОВИНИ

Пирин с първи успех, мина победоносно през ЦСКА 1948

Пирин
Снимка: БГНЕС, архив
bnt avatar logo
от БНТ
23:04, 13.08.2021
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Пирин Благоевград мина победоносно през ЦСКА 1948. Във футболна среща от 4-ия кръг на Първа лига „орлетата“ не оставиха шансове на своя съперник след категоричното 4:1.

Двубоят се игра на стадион „Христо Ботев в Благоевград.

Единственото попадение за ЦСКА 1948 дойде от дузпа, дело на 28-годишния Ивайло Чочев в 43-ата минута. Наказателният удар беше отсъден за игра с ръка на Александър Дюлгеров.

Домакините вкараха два гола преди попадението на „армейците“ през първото полувреме и добавиха още два след почивката.

Това е първа победа за Пирин Благоевград в елита след завръщането на отбора в майсторската група през настоящата кампания.

Страхотен гол на Красимир Станоев даде началото на мача още в 1-ата минута. Половин час по-късно Станислав Манолев удвои за 2:0 след голова асистенция на Станислав Костов.

Малко преди това, в 24-ата минута, главният съдия Ивелин Занев отсъди дузпа за ЦСКА 1948, но след като в помощ се включи системата за видеоповторение, реферът я отмени.

Антон Карачанаков увеличи за 3:1 в 66-ата минута, а 22-годишният Мохамед Брахими сложи точка на спора за 4:1 в заключителната минута на редовното време.

След спечеления двубой Пирин е на 10-о място с 3 точки, докато ЦСКА 1948 е само с 1 пункт на 12-а позиция.

Старши треньорът на столичани Мирослав Миндев сподели след мача: „Не беше добър мача за нас, въпреки че имаше големи периоди, в които владеехме инициативата. Щом губим с 1:4 значи са ни надиграли категорично. Много спорно съдийство според мен. Ще звучи като оправдание, няма къде да търсим причината, освен в нас треньорите и футболистите. Най-виновен съм аз.“

Наставникът на Пирин Уорън Фийни каза: „Щастлив съм за играчите. Заслужавахме тази победа. Искам да поздравя всички, които са свързани с клуба. Трябва да започваме активно мачовете, за да притиснем съперника.“

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стефан Янев: Очаква ни сериозна мигрантска вълна от Афганистан
Стефан Янев: Очаква ни сериозна мигрантска вълна от Афганистан
Опасения за голяма мигрантска вълна от Афганистан към Европа
Опасения за голяма мигрантска вълна от Афганистан към Европа