НОВИНИ

Пирло: Не се страхувам за работата си

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:15, 10.03.2021
Чете се за: 01:01 мин.
Футбол
пирло страхувам работата

Старши треньорът на Ювентус призна, че не се притеснява за поста си, въпреки отпадането на неговия тим още на 1/8 финалите в Шампионската Лига от отборът на Порто.

"Бианконерите" спечелиха реванша с 3-2 след продължения, но заради повечето си голове на чужд терен, "драконите" от Португалия продължават към следващия етап.

"Извикаха ме тук за дългосрочна работа над проект, който трябва да се развива в продължение на няколко години. Именно затова и не се страхувам от уволнение. Но трябва да призная, че съм недоволен от начина, по който проведохме последната седмица и бих предпочел да останем в Шампионската лига", заяви Пирло пред журналисти, попитан дали няма скоро да си събере багажа от Ювентус.

"Сега ще имаме време да подобрим някои елементи в играта ни, за които не ни оставаше възможност поради натоварения календар във всички турнири. По отношение на мача мога да кажа, че няма как да продължиш напред, след като в два мача правиш две огромни, фундаментални грешки - общо четири на такъв етап от Шампионската лига си е нереално", допълни бившият италиански национал.

Пирло коментира и втория гол на Порто, който на практика се оказа фатален за "Старата госпожа", тъй като дойде в 115-та минута на мача.

"Не сме сбъркали в промяната на поведението на играта, когато Порто остана с 10 човека, тъй като като всичко, което можехме да направим, беше да се опитаме да ги отворим още. За да се случи, изнесохме топката по фланговете и наредихме хора пред тяхното наказателното поле с тела. И така вкарахме два гола.

Ще отнеме няколко дни, за да изтрием тази игра от съзнанието си. Но тогава трябва да се справим с всяка ситуация с правилното отношение, да осъзнаем, че сме все още само през март и имаме време да се изкачим на върха в Серия "А", където трябва да бъдем", завърши бившият играч на Интер, Милан и Юве.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Родители: Липсва лекарство за "преждевременен пубертет" в аптеките
Родители: Липсва лекарство за "преждевременен пубертет" в аптеките
Затягане на мерките и в Бургас: Обсъждат маски на открито и онлайн обучение от 5. до 12. клас
Затягане на мерките и в Бургас: Обсъждат маски на открито и онлайн обучение от 5. до 12. клас