НОВИНИ

"Пирогов": Стойчо Кацаров да подаде оставка

пирогов стойчо кацаров подаде оставка
bnt avatar logo
от БНТ
15:41, 16.07.2021
Чете се за: 01:15 мин.
Още
Слушай новината

Служителите на "Пирогов" настояват да се прекрати с лъжите и "ужасяващия" тормоз, а служебният здравен министър Стойчо Кацаров да подаде оставка. Това се казва в официална позиция на болницата.

Най-голямата спешна болница в страната снема доверието си и от управителя на НЗОК Петко Салчев и иска той да понесе своята отговорност затова:

"че си позволи да внушава на обществото, че извършваме злоупотреби, че "без да се работи, без да отчита дейност, въпросното лечебно заведение е получило пари".

Изпратили са писмо до президента на Република България Румен Радев, в което настояват незабавно да освободи от длъжност здравният министър в служебното правителство, което е назначил.

"Възразили сме срещу констативните протоколи от шумно оповестената в медиите проверка. Възраженията са депозирани в законовия срок и ред в НЗОК. Категорични сме, че ще продължим с протестите, докато не се възстанови нормалният тон и проф. Асен Балтов не бъде върнат на поста изпълнителен директор", пишат от лечебното заведение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жестока катастрофа между автомобил и мотор в София
Жестока катастрофа между автомобил и мотор в София
14 и 15-годишен загинаха в катастрофа на междуселски път в област Търговище
14 и 15-годишен загинаха в катастрофа на междуселски път в област Търговище