НОВИНИ

Пияна шофьорка блъсна и уби 17-годишен велосипедист

Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:09, 30.06.2021 (обновена)
Чете се за: 01:42 мин.
Криминално
Слушай новината

Тежка катастрофа със жертва във Врачанско - пияна шофьорка блъсна и уби 17-годишно момче.
Инцидентът е станал в село Търнава. Жителите му излязоха днес на протест и настояха за реакция от страна на институциите.

Трагедията станала снощи след 22:30 ч. в белослатинското село Търнава. 17-годишният Габриел се прибирал от работа с велосипеда си, когато лек автомобил го блъска на тротоара. Тялото на момчето е било влачено около 50 метра. 39-годишната жена зад волана била с 1,05 промила алкохол. Колата е спряла едва на втората пряка. Жената опитала да се укрие и да отмие кръвта от автомобила, споделят роднините на загиналото момче.

Кметът на село Търнава е подавал множество сигнали, че трафикът в този участък е силно натоварен и трябва да бъде ограничена скоростта.

"Пореден нелеп инцидент на пътя. Хората организират подписка, с която да бъде изграден спящ полицай. Смятам, че органите ще предприемат всички необходими и адекватни действия, за да бъдем спокойни и да не създаваме напрежение, което в Търнава никога не е имало", коментира Габриела Раловска - кмет на с. Търнава.

Жителите на село Търнава са готови на протестни действия, ако от АПИ не предприемат действия за ограничаване на скоростта в този участък, който е част от републиканската пътна мрежа.

Репортер: Мирослава Георгиева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бронзов медал за акробатите ни от Световното в Женева
Бронзов медал за акробатите ни от Световното в Женева
Тити Папазов: Състоянието на Левски е тежко, Левски ще го има
Тити Папазов: Състоянието на Левски е тежко, Левски ще го има