НОВИНИ

По-малко шофиране и повече работа от вкъщи: ЕС с план срещу зависимостта от руската енергия

Милен Атанасов
от Милен Атанасов
17:54, 22.04.2022
Чете се за: 01:20 мин.
По света
шофиране повече работа вкъщи план зависимостта руската енергия
Слушай новината

ЕС призовава хората да шофират по-малко, да използват по-малко климатици и да работят от вкъщи поне три дни в седмицата, за да намалят зависимостта си от руския петрол и газ.

Европейската комисия заявява, че с мерките, разработени от Международната агенция по енергетика, домакинствата ще спестяват средно около 500 евро годишно.

Призивът към европейските граждани е да изключват парното през зимата и да използват по-малко климатици през лятото, да намалят скоростта по магистралите и климатика в автомобила. ЕС съветва гражданите да използват автомобилите си по-икономично, да ги оставят в домовете си в големите градове в неделя, като вместо това предприемат кратки пътувания пеш или с велосипед, да използват обществен транспорт, както и да използват влак, вместо самолет.

Ако всички граждани на ЕС следват плана от 9 точки, наречен "Изиграване на своята роля", ще бъде спестен достатъчно петрол, за да се напълнят 120 супер танкера и достатъчно природен газ, за ​​да се построят близо 20 милиона жилища, според съобщения в медиите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лионел Меси се възстанови от контузията
Лионел Меси се възстанови от контузията
31 са ранените палестинци след сблъсъците с израелската полиция в Ал-Акса
31 са ранените палестинци след сблъсъците с израелската полиция в Ал-Акса