НОВИНИ

"По света и у нас" раздаде награди за журналистически постижения (Снимки)

Десислава Кулелиева
от Десислава Кулелиева
14:02, 21.07.2023
Чете се за: 03:30 мин.
Галерия
ствета нас години награди четени публикации журналистически постижения
Слушай новината

На 20 юли 2023 г. „По света и у нас“ – новините с най-високо обществено доверие в България – отбелязват 63 години в ефира на Българската национална телевизия. От 1960 г. новинарските емисии на обществената телевизия запазват името си непроменено, а водещите са вдъхновение и еталон за подражание на поколения зрители и колеги журналисти.

"По света и у нас" на 63 години

Най-добрите екипи от репортери, редактори, продуценти, оператори, режисьори, монтажисти, звукорежисьори, инженери и много др. ежедневно допринасят със своя професионализъм, всеотдаен труд и отговорност към аудиторията за новините „По света и у нас“. Празникът беше отбелязан подобаващо и с раздаването на награди за журналистически постижения.

В категория "Телевизионно интервю" Бойко Василев получи награда за журналистически материал, излъчен в ефир, предизвикал най-сериозен обществен интерес с интервюто си с Иван Костов.

В категория "Web Project" за проект с най-значим принос в дигиталното развитие (YouTube канала и социалните мрежи) бяха отличени Мария Чернева и операторката Анна Андреева за поредицата от 9 епизода за експедицията до Антрактида.

Специална награда получи предаването "Денят започва" за значим принос в създаването за ефирно съдържание за Българска национална телевизия.

За интервю, получило най-сериозен обществен интерес, награда получи екипът на "Говори сега" за извънредно предаване за метежа в Русия.

Специална награда получи фоторепортерката Десислава Кулелиева за значим принос в създаването на съдържание за Българска национална телевизия.

В категория "БНТ online" екип за факт чек получи награда за проекта "БНТ ПРОВЕРЕНО".

Редакторите от Международни новини получиха награда за журналистически репортаж, със значим принос за отразяване на международните събития в ефира на Българска национална телевизия за коронацията на Чарлз III.

Специална награда взе екипът на Новини на украински език. Водещата Мария Плачкова и редакторът Гриша Табаков получиха приз за значим принос в създаването за информационно съдържание за Българска национална телевизия.

Тереза Кънчева получи награда за журналистически репортаж, излъчен ефир, предизвикал най-голям интерес от потребителите в социалните мрежи за материала: "Собственик на премахнат павилион пред КАТ-София го премести от другата страна на улицата".

За репортаж на живо от регионално събитие за ефира на БНТ, предизвикал най-сериозен обществен интерес, награда получи Андрей Кючуков от РТВЦ Русе за "Трагедия на пътя в Русе: Млад моторист загина в катастрофа".

Кореспондентът на БНТ от Враца Мирослава Георгиева взе награда за репортажите ѝ от наводненията в Северозападна България.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Народното събрание прекрати концесията на пристанище "Росенец"
Народното събрание прекрати концесията на пристанище "Росенец"
Сестри Каратанчеви загубиха в полуфиналите на турнира по двойки в Испания
Сестри Каратанчеви загубиха в полуфиналите на турнира по двойки в Испания