НОВИНИ

По-топло и предимно слънчево време следобед

топло предимно слънчево време следобед
bnt avatar logo
от БНТ
12:40, 05.04.2022
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

Студено беше тази сутрин, на места в Северна България с отрицателни минимални температури, във Видин - минус 5°, в Плевен и София – около нулата. Значително по-топло беше на морския бряг и в южните райони от страната, в Пловдив – плюс 7°.

В следобедните часове ще преобладава слънчево време. Със слаб и умерен югозападен вятър ще се пренася по-топъл въздух и за разлика от минималните, максималните температури днес ще бъдат по-високи, в сравнение с вчера, между 13° и 18°, по Черноморието – около 12°.

Слънчево ще се задържи и утре, а температурите ще се повишат с още няколко градуса - максималните ще са м/у 18° и 23°, в София - 19°. След обяд в източните и южните райони от страната ще духа слаб югоизточен вятър.

За тези, които ще стават рано - на места в равнинната част от страната в сутрешните часове видимостта ще бъде намалена. В повечето райони минималните температури ще са над нулата.

Слънчево ще остане утре и по Черноморието, със слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще са от 15° до 18°, съществено по-ниски по носовете, на Калиакра - не повече от 11°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

По-често слънчево ще се задържи и в планините, след обяд с незначителна купеста облачност. Вятърът ще се ориентира от югозапад и ще бъде слаб до умерен.

Чувствително по-топло ще бъде в планинските курорти с максимални температури от 7° на Алеко до 12° в Боровец. Остава висока опасността от лавини извън обработените писти в ски-зоните.

Слънчево време и затопляне се очаква утре и навсякъде на Балканите. В следобедните часове облачността в северозападните райони от полуострова ще се увеличи и до вечерта ще завали.

Почти повсеместни валежи и временно захлаждане предстоят и у нас в четвъртък. През следващите два дни отново ще бъде слънчево, а температурите съществено ще се повишат, както и концентрацията на сахарски прах. В неделя се очаква рязко застудяване и валежи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Урсула фон дер Лайен ще посети Киев тази седмица
Урсула фон дер Лайен ще посети Киев тази седмица
ЕП глоби Ангел Джамбазки
ЕП глоби Ангел Джамбазки