НОВИНИ

По зрителски сигнал: Отпадни води заливат къщи във вилна зона в София

Софи Цветкова
от Софи Цветкова
07:37, 29.09.2021
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Столичен казус - жители на вилно селище без канализация се оплакват от заливащите ги отпадни води, след редица сигнали отговор от институциите не получават.

Във вилна зона "Малинова долина", община Панчарево, канализация няма. Станислава, която подаде сигнала до БНТ, обясни в "Денят започва", че тук живеят вече много хора и се строят кооперации с много апартаменти в тях.

"Въпросната вода, която тече, се получава така, защото преди години беше започната тази тръба, ние я довършихме до горе до улицата, тя е направена за дъждовните води, които се събират, идвайки горе от планината. Те наводняваха цялата улица и тя ставаше като една ледена пързалка през зимата", разказа тя.

Впоследствие след населяването на района се оказва, че има къщи, които са си включили отпадните води в тази малка тръба и тя е започнала да се запушва, защото не може да поеме този дебит, който влиза в нея.

"Освен това тук растат дървета, клоните им повреждат малката тръба. Минават тежки машини, които може би я мачкат и ние сами се опитваме да решим този проблем - тази мръсна вода да не влиза по дворовете ни и в мазетата ни", допълни Станислава.

Тя допълни, че тръбата се води незаконна, защото не е направена според плановете на общината и заради това общината не поема никакъв ангажимент към нея.

Хората твърдят, че многократно са се обаждали в столичния инспекторат и в общината и са подавали сигнали. Община Панчарево обещаха пред БНТ да разгледат казуса и да помислят за неговото разрешаване.

Какво казват още жителите на "Малинова долина" - вижте във видеото.

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров започна с успех в Сан Диего
Григор Димитров започна с успех в Сан Диего
Атлетико обърна Милан в продължението след червен картон
Атлетико обърна Милан в продължението след червен картон