НОВИНИ

Почина генералният директор на Фиорентина Джузепе Бароне

почина генералният директор фиорентина джузепе бароне
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
18:03, 19.03.2024
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Генералният директор на Фиорентина Джузепе Бароне почина днес на 57-годишна възраст, след като претърпя сърдечен арест в неделя, съобщиха от италианския футболен клуб.

Бароне се e почувствал зле малко преди двубоя от Серия "А" между "виолетовите" и Аталанта в Бергамо, който впоследствие бе отложен. Директорът на отбора от Флоренция бе откаран в болница в Милано, където бе настанен в интензивно отделение.

"С дълбока скръб и безкрайна тъга Фиорентина потвърждава за загубата на един от своите фигури - човек, който беляза най-новата история на клуба и който никога няма да бъде забравен. Генералният директор Джузепе Бароне почина днес в болница "Сан Рафаеле" в Милано.

Всички, свързани с клуба, са напълно съкрушени от ужасната загуба на човек, показал страхотен професионализъм и отдал сърцето и душата си за тези цветове. Той беше ценен приятел, който винаги оставаше силен в най-щастливите и най-трудните моменти

Цялата общност на Фиорентина отправя сърдечни съболезнования за съпругата на Джузепе Камила, децата му и цялото му семейство в този момент на изключителна скръб", се казва в официалното съобщение на Фиорентина.

Роденият в Поцало Бароне, който имаше италианско и американско гражданство, работи като генерален директор на "виолетовите" от ноември 2019 година до смъртта си, като по негово време клубът от Флоренция достигна до финалите в турнира за Купата на Италия и Лигата на конференциите през миналия сезон, губейки ги съответно от Интер и Уест Хям.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
100% хранителна несигурност в Газа
100% хранителна несигурност в Газа
Общо 30 баскетболистки ще вземат участие в лагер на България U14 в Русе
Общо 30 баскетболистки ще вземат участие в лагер на България U14 в Русе