НОВИНИ

Подкастът на БНТ за медийна грамотност „МеГра“ с нов сезон

подкастът бнт медийна грамотност bdquoмеграldquo нов сезон
bnt avatar logo
от БНТ
12:56, 17.06.2021
Чете се за: 03:22 мин.
Общество
Слушай новината

Аделина Радева, Христина Христова, Татяна Йорданова и Милена Кирова ще са панелисти във втори сезон на поредицата на БНТ „МеГра“, в която продължават да се разглеждат различни аспекти на медийната грамотност.

През 2020 г. БНТ стартира подкаст канал, достъпен на всички платформи и се превърна в първата българска телевизия с подобно съдържание.

Една от най-успешните теми е подкаст поредицата „МеГра“, която в рамките на 10 епизода постави началото на дискусии по темата за медийната грамотност.

В първи сезон се включиха едни от най-авторитетните журналисти на обществената телевизия – Бойко Василев, Добрина Чешмеджиева, Татяна Тасева, Аделина Радева, Надежда Василева, Александър Марков, Иво Никодимов, Мария Чернева, Георги Любенов, Надя Обретенова, Христина Христова, Цветелина Йорданова, Джанан Дурал, Спас Кьосев, Даниел Михайлов, Мариела Драгова и Даниел Чипев.

Вторият сезон на „МеГра“ продължава с нови пет епизода, панелисти в които са Аделина Радева, Христина Христова, Татяна Йорданова и Милена Кирова. В поредицата те ще разглеждат различни аспекти на медийната грамотност – какво представляват дезинформациите; защо има толкова фалшиви информации в здравната сфера; как социалните мрежи раждат фалшиви новини; кои са най-важните етични норми, които журналистите спазват и каква е ролята на обществените медии в развитието на медийната среда в Европа. Продължението на проекта се реализира с финансовата подкрепа на Европейския парламент.

За първи път подкастът ще има визуализация, която ще дава възможност и на потребителите на YouTube да слушат „МеГра”. Епизодите ще излизат всяка седмица в платформите, както и в официалния YouTube канал на Българската национална телевизия.

„Това е още една стъпка към развитието на дигиталното съдържание на БНТ. Вярваме, че така ще достигнем до още по-голяма аудитория и ще помогнем на повече хора да развият критично мислене и да изградят собствени контроли за проверка на информацията. Сигурни сме, че няма по-добри „учители” от водещите и репортерите на Българската национална телевизия”, заявява авторът на „МеГра” и член на УС на БНТ Антон Андонов.

Слушайте епизод 1 от сезон 2 на „МеГра“ ТУК

Гледайте епизод 1 от сезон 2 на „МеГра“ ТУК

Всички епизоди на поредицата „МеГра“ са достъпни за слушане, в обновените сайтове www.bnt.bg и www.bntnews.bg, в подкаст и YouTube каналите на БНТ.

Последвайте официалния YouTube канал на БНТ:

Последвайте официалните подкаст канали на БНТ:

Spotify: https://rb.gy/tmr363
Soundcloud: https://rb.gy/o9ctfp
Аpple Podcasts: https://rb.gy/3j6pje
Google Podcasts: https://rb.gy/btewm0

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фиорентина се разделя с Гатузо след едва 23 дни
Фиорентина се разделя с Гатузо след едва 23 дни
Адриан Андреев беше елиминиран в Оклахома
Адриан Андреев беше елиминиран в Оклахома