НОВИНИ

Подобрява се състоянието на намушканото 14-годишно момче в Благоевград

трамвай блъсна линейка софия
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:38, 06.04.2022
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Подобрява се състоянието на намушканото 14-годишно момче в Благоевград, което пострада след пореден случай на агресия между ученици. Детето все още е в реанимация, очаква се в близките дни то да бъде прехвърлено в отделението по хирургия.

Намушканото момче от Благоевград е стабилизирано след операция

"Момчето е в стабилно състояние, засега няма развитие на някаква друга симптоматика, която да налага допълнително оперативно лечение. Все още временната опасност за живота му остава", каза за БНТ д-р Димитър Димитров, началник на "Хирургия" в МБАЛ-Благоевград.

От Регионалното управление по образованието в града са дали предписания до директора на училището, където учи пострадалото момче, за това какви действия да предприема във връзка с инцидента.

"По данни на класния ръководител ученикът, който е пострадал, не е имал агресивно поведение до момента, възпитано дете е. Осъществяват се редовни контакти до момента с родителите му. В училището очакваме да се предприемат действия, свързани с опазване на живота и здравето на учениците, чрез провеждане на извънреден педагогически съвет и родителски срещи за повишаване капацитета на родителите по отношение на възпитанието на учениците в толерантност и коректни отношения и изобщо за преодоляване на агресията", каза Владимира Караджова, инспектор в Регионално управление по образованието в Благоевград.

От училищния инспекторат за момента нямат информация кой е нападателят на момчето. Знаят само, че той е 15-годишен.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прокуратурата работи по три основни версии след тежката катастрофа с мигранти
Прокуратурата работи по три основни версии след тежката катастрофа с мигранти
Възможно е България да обяви руския посланик у нас Елеонора Митрофанова за персона нон грата
Възможно е България да обяви руския посланик у нас Елеонора Митрофанова за персона нон грата