НОВИНИ

Намушканото момче от Благоевград е стабилизирано след операция

bnt avatar logo
от БНТ
18:14, 05.04.2022
Чете се за: 03:20 мин.
У нас
Слушай новината

14-годишно момче бе намушкано с нож от свой връстник в Благоевград. Инцидентът е станал рано тази сутрин, а детето е настанено в хирургия на болницата в града.

Днес то е оперирано и в момента е в стабилно състояние. От хирургията на МБАЛ Благоевград казаха, че детето има разкъсан черен дроб.

До нараняването на момчето се е стигнало след спречкване между ученици на възраст между 14 и 17 години рано тази сутрин на булевард в Благоевград. Те тренират заедно баскетбол. Пострадалото дете било на гости при приятел, който живее с баба си и дядо си, тъй като родителите му са в Испания.

Снощи, след тренировка по баскетбол, 14-годишният Васко отишъл на гости на свой приятел. Често нощувал при него и досега не е имало проблеми, разказа дядото на момчето. Младежите били в апартамент на първия етаж. В ранните часове на деня те влезли в конфликт със свои познати, които дошли до жилището.

"Те са дошли там, нещо почнали да се качват по терасата, да ги предизвикват. И Васко, излязъл да ги предупреди. После вече те излизат, тръгват надолу по булеварда. Той първо е ударен с юмрук, след това е изваден ножът и веднага е намушкан. Той физически е здрав, но не е имал време да реагира. Значи според мен това е опит за убийство, ти да извадиш нож и да намушкаш човек", разказва Емил Стефанов, дядо на пострадалото момче.

След нападението пострадалото момче е настанено за лечение в болницата в Благоевград, където е претърпяло и двучасова операция.

"Има опасност от увреждане както на коремните, така и на гръдните органи. Кървенето е спряно в момента, няма някакви други наранявания, но, за съжаление, това създава временна опасност за живота на пациента. В близките няколко дни ще видим дали няма да се развие допълнително някакво усложнение от увреждането на черния дроб", обясни д-р Димитър Димитров, началник на отделението по хирургия в МБАЛ Благоевград.

Майката на Васко разказа, че винаги знае къде е детето ѝ, тъй като има контрол в семейството. Тя е силно притеснена за състоянието му. Ще настоява нападателят да получи строго наказание.

"Аз искам правосъдие, защото сега моето дете е потърпевшо, утре може да е някое друго дете потърпевшо, не е необходимо", каза Борислава Стефанова.

Пострадалото момче е ученик в Благоевградската професионална гимназия.

"Ученикът не е проявявал някаква агресия. Моите наблюдения са, че не е с буен нрав", каза Антон Драгоев, директор на гимназията.

По случая освен прокуратурата работи и отдел "Закрила на детето" в Благоевград.

Репортер: Станислава Христова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Доволни ли са учителите от увеличението на заплатите
Доволни ли са учителите от увеличението на заплатите
След Буча - свидетелства за убийства и в други градове. Русия ги нарече "постановки на киевския режим"
След Буча - свидетелства за убийства и в други градове. Русия ги нарече "постановки на киевския режим"