НОВИНИ

Погба се завърна след контузия и прати Юнайтед към 1/4 финалите в Лига Европа

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:48, 18.03.2021
Чете се за: 01:05 мин.
Футбол
погба завърна контузия прати юнайтед финалите лига европа

Френският полузащитник замени на почивката между двете полувремена Маркъс Рашфорд и се нуждаеше от само три минути, за да остави своя отпечатък в двубоя на "Сан Сиро, вкарвайки ключовия гол за "червените дяволи" за победата им с 0:1 срещу Милан.

Така с общ резултат 2:1 момчетата на Оле Гунар Солскяер продължават да мечтаят за трофея от Лига Европа, докато "росонерите" ще трябва да насочат усилията си изцяло към Серия "А".

Самият двубой не предложи много интересни моменти от футболно естество, тъй като и двата отбора действаха твърде предпазливо, след като равенството 1:1 на "Олд Трафорд" преди седмица беше оставил реванша днес широко отворен.

Първото полувреме премина под знака на тактическото надиграване, като определено след 30-та минута Милан притисна по-трайно своите опоненти. Най-добрата възможност бе за Сталемакерс, който тества вратаря Дийн Хендерсън от дъгата на наказателното поле, но младият страж се справи.

Така двата отбора се оттеглиха на почивката при нулево равенство, което напълно работеше в полза на италианския клуб.

По подобие на първия мач обаче отбраната на "росонерите" бе хваната неподготвена скоро след началото на второто полувреме, когато в 48-та минута след разбъркване пред Донарума, Пол Погба откри резултата, ознаменувайки своето завръщане в игра с гол.

В отговор на този гол, Стефано Пиоли пусна на игрището малко по-късно и Златан Ибрахимович. В 73-та минута именно шведът принуди Дийн Хендерсън да прави първото си по-сериозно спасяване в мача, засичайки с глава центриране на Хакан Чалханоглу отляво.

До края на мача домакините така и не създадоха сериозна опасност пред вратата на "червените дяволи" и в край на сметка трябваше да преглътнат своето отпадане, което остави Рома единственият представител на Италия, който продължава в евротурнирите.

Манчестър Юнайтед, който е, може би, най-големият фаворит за спечелването на турнира пък вече очаква жребия за 1/4 финалите, който е утре по обяд.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слънчево време в следобедните часове
Слънчево време в следобедните часове
Максимални температури утре ще бъдат между 6° и 9°
Максимални температури утре ще бъдат между 6° и 9°