НОВИНИ

Пол Макнами: Това бе наистина впечатляващ успех

Бившият №1 в света и 4-кратен шампион на двойки в турнири от Големия шлем сподели мнението си за българското представяне на Купа Дейвис.

пол макнами sofia open трамплин българските тенисисти
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
20:10, 16.09.2024
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Това бе една много значима и важна победа за България, защото ще вдъхне увереност на тези млади, но безспорно талантливи момчета, бяха думите на австралийската тенис легенда Пол Макнами след впечатляващия ни успех за Купа Дейвис над Салвадор с 3:2.

Бившият №1 в света и 4-кратен шампион на двойки в турнири от Големия шлем, който през последните години е специален консултант към спортния отдел на Българската федерация по тенис и ментор на някои от водещите български тенисисти, включително и на героя Янаки Милев, сподели мнението си за българското представяне.

„Начинът, по който Янаки спечели срещу толкова опитен съперник, какъвто безспорно е Марсело Аревало, бе възхитителен. Милев трябваше да даде всичко от себе си и дори повече, защото отстъпваше с 1:4 в тайбрека срещу опонент, който има сериозни успехи в турнири от Големия шлем. Това бе наистина впечатляващ успех, а неговият треньор и баща може наистина да се гордее с него", заяви Макнами.

„В момента България разполага със страхотен отбор и една наистина чудесна атмосфера. Разбира се, ще е нужно още време на тези млади момчета да разкрият пълния си потенциал, но той определено е налице, а този успех ще им вдъхне увереност. Радващото е, че България разполага с много силни и талантливи млади тенисисти", добави бившият №1 в света.

Относно участието ни в бараж за изкачване в Световна група I на Купа Дейвис през февруари, Макнами заяви, че ще имаме нужда и от малко опит:

„Нуждаем се от Адриан Андреев в предстоящия мач. Ако той е с нас, може да направи разликата. Без него ще е трудно в първа група. Имаме нужда от неговия опит."

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Венсан Компани: Мечтата за финала следващата година в Мюнхен е налице
Венсан Компани: Мечтата за финала следващата година в Мюнхен е налице