НОВИНИ

Пол Погба: Депресията ми започна с Жозе Моуриньо в Манчестър

Пол Погба
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
11:44, 23.03.2022
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Полузащитникът на Манчестър Юнайтед Пол Погба разкри, че е имал много трудни моменти в своята кариера, в които е изпадал в депресия.

Пред Le Figaro националът на Франция говори откровено за тежките си периоди и начинът, по който се справял. Той разкри, че първият му пристъп на депресия е бил по времето когато треньор в Манчестър Юнайтед бе Жозе Моуриньо.

„Няколко пъти по време на кариерата ми съм изпадал в тази ситуация. Преживял съм го, но не говорим за това. Понякога не разбирате, че сте депресирани, просто искате да се изолирате, това са безпогрешни признаци", започна разказа си Погба.

"За мен лично това започна, когато имах за треньор Жозе Моуриньо в Манчестър (2016/17). Задаваш си въпроси, питаш се дали е твоя вината, защото никога не си преживявал такива моменти в живота си“, разкри още Пол Погба.

„Разбира се, ние печелим много и не се оплакваме. Но това не ни предпазва от моменти, като всеки друг в живота, по-трудни моменти. Само защото печелите повече, това означава ли, че винаги трябва да сте щастливи? Не става така в живота. Но във футбола това не е добре, ние не сме супергерои, а човешки същества“, допълни френският национал.

„Фокусирам се върху семейството си в трудни времена, върху приятелите си и желанието да печеля мачове или да се подобрявам. Въпреки това, чувството не ме напуска напълно. Не искам негативните моменти да ме карат да забравя всичко, което съм постигнал, въпреки че не е много лесно и когато не мога да го направя сам, говоря много с „Чичо Пат“ (Патрис Евра – бел.ред.) или бивши футболисти, които са преживели това, защото веднага ще ме разберат. Моят психолог може да бъде най-добрият ми приятел, жена ми или детето“, сподели още Пол Погба.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България срещу пет отбора в новия формат на "Били Джийн Кинг къп"
България срещу пет отбора в новия формат на "Били Джийн Кинг къп"
Националният отбор по кану-каяк на Украйна посвещава бъдещите си победи на България
Националният отбор по кану-каяк на Украйна посвещава бъдещите си победи на България