НОВИНИ

Полицейска операция в Кюстендилско за купуване на гласове

И в Дупница има задържан за търговия с вот

акция полицията кюстендил купуване гласове
bnt avatar logo
от БНТ
16:07, 02.11.2023
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Във връзка с предстоящия втори тур на местните избори в област Кюстендил, тази сутрин служители на полицията са предприели действия за противодействия на нарушения, свързани с изборното законодателство. Акцията е извършена в кюстендилското село Слокощица, а резултатите от нея обяви на брифинг директорът на ОД на МВР - Кюстендил ст. комисар Светослав Григоров.

“В тази връзка наши екипи извършиха проверка на пет адреса, като на едни от адресите в село Слокощица бяха открити и иззети записки за определени политически сили, очаквани резултати по секции, мобилни телефони, лаптопи и списъци с имена. Образувани са три бързи полицейски производства, като всичките ни действия са под надзора Районна прокуратура - Кюстендил и се съгласуват със съответния дежурен прокурор", допълни ст. комисар Григоров.

Той отказа да съобщи общия брой на задържаните до момента, с мотива, че работата по досъдебните производства продължава. В Дупница също има задържан за купуване на гласове.

“Най-пресният е от вчера, където в Районно управление - Дупница беше задържан 35-годишен мъж за нарушаване на изборното законодателство и предлагане на парична сума в размер на 1800 лева за опорочаване на изборния резултат в първия тур на местните избори”, каза ст. комисар Григоров.

Като цяло първият тур за изборите в Кюстендил е преминал нормално, а от страна на полицията в Кюстендил са били предприети всички необходими мерки.

Автор и снимки: Слави Илиев

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От Ботев Пд се похвалиха, че пускат в употреба турникетната система на "Колежа" за градското дерби срещу Локомотив Пд
От Ботев Пд се похвалиха, че пускат в употреба турникетната система на "Колежа" за градското дерби срещу Локомотив Пд
Апелативният съд потвърди ареста на ливанеца, призовавал за джихад
Апелативният съд потвърди ареста на ливанеца, призовавал за джихад