Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Полицията предупреждава за нова схема при телефонните измами

от БНТ
13:16, 17.01.2022
Чете се за: 01:20 мин.
Общество
русенка хвърли терасата 3000 телефонни измамници
Снимка: Архив
Слушай новината

Полицията предупреждава за нова схема при телефонните измами. Извършителите се представят за банкови служители, съобщават от Столичната дирекция на вътрешните работи.

В последните месеци са регистрирани множество сигнали от граждани за измами и опити за измамни схеми на територията, обслужвана от СДВР.

Извършителите на подобен род престъпление се обаждат по телефона на граждани и се представят за служители на различни търговски банки. Под различни предлози се опитват да получат информация за издадените на тяхно име банкови карти, потребителски имена и пароли за електронно банкиране. В последствие реализират плащания без знанието и съгласието на титулярите, разясняват схемата от полицията.

Властите апелират към хората да са бдителни и внимателни. От полицията отново напомнят, че банковите институции нямат практика да изискват чрез телефонно обаждане или имейл кореспонденция предоставянето на лични данни от свои клиенти.

А за да бъде ефективна превенцията срещу подобен род престъпления, при получаване на подобно обаждане, потърпевшите трябва да сигнализират органите на МВР.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Боксовите национали продължават подготовката си на Белмекен
Боксовите национали продължават подготовката си на Белмекен
Ботев (Пловдив) поднови тренировки в Дубай с двама нови в редиците си
Ботев (Пловдив) поднови тренировки в Дубай с двама нови в редиците си