НОВИНИ

Полицията предупреждава за нова схема при телефонните измами

русенка хвърли терасата 3000 телефонни измамници
Снимка: Архив
bnt avatar logo
от БНТ
13:16, 17.01.2022
Чете се за: 01:20 мин.
Общество
Слушай новината

Полицията предупреждава за нова схема при телефонните измами. Извършителите се представят за банкови служители, съобщават от Столичната дирекция на вътрешните работи.

В последните месеци са регистрирани множество сигнали от граждани за измами и опити за измамни схеми на територията, обслужвана от СДВР.

Извършителите на подобен род престъпление се обаждат по телефона на граждани и се представят за служители на различни търговски банки. Под различни предлози се опитват да получат информация за издадените на тяхно име банкови карти, потребителски имена и пароли за електронно банкиране. В последствие реализират плащания без знанието и съгласието на титулярите, разясняват схемата от полицията.

Властите апелират към хората да са бдителни и внимателни. От полицията отново напомнят, че банковите институции нямат практика да изискват чрез телефонно обаждане или имейл кореспонденция предоставянето на лични данни от свои клиенти.

А за да бъде ефективна превенцията срещу подобен род престъпления, при получаване на подобно обаждане, потърпевшите трябва да сигнализират органите на МВР.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Боксовите национали продължават подготовката си на Белмекен
Боксовите национали продължават подготовката си на Белмекен
Ботев (Пловдив) поднови тренировки в Дубай с двама нови в редиците си
Ботев (Пловдив) поднови тренировки в Дубай с двама нови в редиците си