НОВИНИ

Политически престрелки – властта и протестите

bnt avatar logo
от БНТ
09:50, 30.07.2020
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

След скандал групата на БСП напусна Народното събрание. Поводът - искане премиерът да дойде в парламента и да даде обяснение откъде ще дойдат средствата за социално-икономическите мерки, които предлага правителството.

Александър Иванов, депутат от ПГ на ГЕРБ, и Явор Божанков, депутат от ПГ на "БСП за България", влязоха в остър диспут по средствата за възстановяване от кризата и кой дава и разпределя парите, кой е виновен за сегашната парламентарна и извънпарламентарна криза, за протестите.

"В един момент, когато се тресе от скандали, а правителството е делегитимирано, да се харчат огромни средства за спасяване на имиджа на министър-председателя според нас е скандално. Затова държим той да дойде там, където му е мястото и да даде отчет - в Народното събрание. Той очевидно се скри", заяви Явор Божанков.

Министър-председателят показа в социалните мрежи къде е вчера, а днес депутатите от БСП ще бъдат изненадани, защото в парламента ще отидат членове на Министерски съвет, които да запознаят народните представители от всички парламентарни групи и българските граждани за мерките от втората вълна за подпомагане на българския бизнес и хората, заяви Александър Иванов.

За европейските средства Иванов поясни, че Борисов е защитил един милиард повече при намален бюджет на ЕС заради напускането на Великобритания.

"Авторите на сегашната криза са двама - Бойко Борисов и главният прокурор Гешев. И двамата в момента бягат от дебати - единият излезе в отпуска, точно когато нашата парламентарна група го извика, а другият не дойде нито при гласуването на вота на недоверие, нито при неговото обсъждане, нито сега", заяви Явор Божанков.

Вижте целия разговор във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
26 нови случая на коронавирус в дома за стари хора в Русе
26 нови случая на коронавирус в дома за стари хора в Русе
Трупът на 57-годишен от Айтос е открит в река Луда Камчия
Трупът на 57-годишен от Айтос е открит в река Луда Камчия