НОВИНИ

Половината от строителните дейности по тунел "Железница" вече са изпълнени

половината строителните дейности тунел bdquoжелезницаldquo вече изпълнени
bnt avatar logo
от БНТ
16:28, 13.01.2021
Чете се за: 01:40 мин.
У нас
Слушай новината

Половината от строителните дейности по тунел "Железница" на магистрала "Струма" вече са изпълнени, стана ясно от профила на премиера Бойко Борисов във Фейсбук.

Днес министър-председателят заедно със зам.-министърът по регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков инспектираха строителството.

"Железница" е най-дългият пътен тунел, изграждан досега у нас. Той ще е с две отделни тръби за движение в посока, като дължината на всяка ще е над 2 км. Съоръжението ще бъде с всички необходими системи за енергоефективно осветление, вентилация, видеонаблюдение, пожароизвестяване, интелигентна система за управление на трафика. Строителните дейности по обекта стартираха през октомври миналата година.

Напредва работата и по виадукта преди тунела по посока Кулата. Той се изгражда по технологията "потактово избутване" на горното строене с хидравлични крикове. Съоръжението е от два моста за двете платна на движение.

"Магистрала "Струма" е поредният мащабен строителен обект, който изграждаме. Тук теренът е много труден, на места с голяма денивелация. Огромен труд са положили строителите както тук, така и на "Хемус", "Европа", пътя Ботевград - Видин и др. Иначе от жълтите павета е лесно да коментираш, когато никога нищо не си построил", пише още Борисов във Фейсбук.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трима нови играчи в Арда
Трима нови играчи в Арда
Бургаско след наводненията: Най-засегнато е село Дебелт, пътят Ахтопол-Резово е затворен
Бургаско след наводненията: Най-засегнато е село Дебелт, пътят Ахтопол-Резово е затворен