НОВИНИ

Полузащитникът на Барселона Френки де Йонг ще отсъства от игра поне до средата на месец октомври

полузащитникът барселона френки йонг отсъства игра поне средата месец октомври
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
08:28, 26.09.2023
Чете се за: 02:12 мин.
Футбол
Слушай новината

Футболистът на Барселона Френки де Йонг няма да се завърне в игра поне до следващата пауза в първенствата заради мачовете на националните отбори, след като получи контузия в глезена през уикенда, каза мениджърът на "каталунците" Шави.

26-годишният халф на Нидерландия няма пропусната минута от мачовете на Барселона в Ла Лига досега през този сезон, преди да бъде заменен през първото полувреме срещу Селта Виго в събота.

"Неговата контузия е голям проблем за нас. Френки е фундаментален с начина, по който играе, особено като се има предвид страхотната форма, в която се намира. Що се отнася до периода на неговото възстановяване, наистина ще зависи от него, но ще преценим как се чувства след следващата международна пауза през октомври", коментира Шави.

Барселона гостува на Реал Майорка по-късно днес, след което приема Севиля и има двубой от Шампионската лига като гост на Порто на 4 октомври. "Каталунците" гостуват на Гранада в първенството на 8 октомври преди почивката заради националните отбори.

Шави каза, че ще трябва да прави промени в състава си за предстоящите мачове, тъй като полузащитникът Педри също лекува контузия в бедрото.

"Ще има промени не само за Шампионската лига, но и за следващия мач от Ла Лига. Ще има средно по двама или трима играчи, които се сменят във всеки мач, защото трябва да предотвратим контузии", добави той.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Скок на заразените с ковид, новите случаи са 445
Скок на заразените с ковид, новите случаи са 445
България и САЩ стоят решително в подкрепа на Украйна
България и САЩ стоят решително в подкрепа на Украйна