НОВИНИ

Помощник на Иван Петков пое волейболните националки до 21 години

помощник иван петков пое волейболните националки години
Снимка: БФ Волейбол
bnt avatar logo
от БНТ
16:32, 21.02.2022
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Управителният съвет на Българската федерация по волейбол утвърди Кристиан Михайлов за треньор на националния отбор за жени под 21 години.

На селекцията предстои участие в европейска квалификация за първия исторически шампионат на Стария континент за тази възраст. Спорът за титлата ще се състои в Италия.

Националките ще се изправят в Австрия срещу домакините, Израел и Фарьорски острови. Първенецът получава директна квота за Евроволей 2022.

В момента Кристиян Михайлов е старши-треньор на словашкия женски тим Пиране Брусно. Преди това водеше волейболистките от женския отбор на Левски до разпада му преди две години. Участва в треньорски курсове на Международната волейболна федерация (FIVB), като през 2019 година завършва успешно най-високо трето ниво.

Започва своя треньорски път във ВК Хектор, след това трупа опит в Германия, където работи заедно с белгийския специалист Витал Хайнен. Има шампионски опит в съвместна работа с ВК Марица, както и в щаба на женския национален отбор под ръководството на Иван Петков.

"Участвах в конкурса за национален селекционер на отбора за жени под 21 години, тъй като през последните пет години имах възможността да работя с много състезатели на тази възраст в професионалния волейбол. Чувствам се комфортно в тази зона и материя. Вярвам, че аз и щабът ми можем да бъдем много полезни на отбора, така както и те могат да бъдат много полезни на нас, в нашето професионално развитие. Щабът ми е изграден от едни от най-добрите български специалисти в отделните области в професионалния женски волейбол, но засега няма да разкривам още конкретно имена. Повечето от нас работим за клубове или сме с натрупан стаж от работа в чужбина, а другата част са водещи фигури в женския волейбол в България. Отделните звена се допълват прекрасно, а на тези хора, имам пълно доверие", каза Михайлов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нойер се завърна към тренировките след операцията на коляното (ВИДЕО)
Нойер се завърна към тренировките след операцията на коляното (ВИДЕО)
ЦСКА даде отчет за новата си дарителска инициатива
ЦСКА даде отчет за новата си дарителска инициатива