НОВИНИ

Поръчителят на убийството на Станка Марангозова - Иво Масларов е подсъдим за изнудване на жертвата си

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
15:21, 21.05.2020
Чете се за: 00:41 мин.
У нас
поръчителят убийството станка марангозова иво масларов подсъдим изнудване жертвата

Бизнесменът Иво Масларов е обявен за издирване с Европейска заповед за арест и червена бюлетина за издирване на Интерпол. На него му е повдигнато задочно обвинение за поръчителство на убийството на Марангозова.

"По света и у нас" научи, че Масларов е платил капаро от 50 хиляди лева на служителя на НСО, който е задържан и обвинен като ръководител на организираната престъпна група изпълнила мократа поръчка.

Масларов е имал спор с жертвата си Марангозова за пари, които й дал да управлява. Бизнесменът имал претенции за по-големи от осигурените печалби. Масларов и Марангозова се познавали повече от 10 г.

Бизнесменът и съдружникът му Веселин Денков са разследвани от специализираната прокуратура за изнудване на Марангозова. Тя е убита само ден преди да започне делото срещу тях в Специализирания наказателен съд.

Жертвата е била и основният свидетел. По нейна жалба е започнало разследването в Специализираната прокуратура и са събрани доказателства, които са довели до внасянето на обвинителен акт в съда. Станка Марангозова е била призована за първото заседание по делото.

Според разследващи, именно споровете за пари и делото срещу Масларов са мотивите му да поръча убийството на Марангозова.

Няколко години Масларов притискал Марангозова за пари и тя му плащала от личните си средства. Марангозова е водила и няколко граждански дела срещу Масларов. Те са приложени като доказателства по разследването за убийството й.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прокуратурата в Разлог ще проверява има ли замърсяване на река Места
Прокуратурата в Разлог ще проверява има ли замърсяване на река Места
Съдебната палата в Кюстендил осигурява достъп за медии
Съдебната палата в Кюстендил осигурява достъп за медии