НОВИНИ

Порой превърна улиците на Враца в реки

bnt avatar logo
от БНТ
12:54, 09.06.2021
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Силна буря се изви снощи над Враца. Продължителният проливен дъжд заля до неузнаваемост подлези и булеварди в областния град. Най-силни са пораженията в квартал "Бистрец", където има и много наводнени домове. Силният дъжд там премина в градушка. Хората недоволстват, защото тази ситуация се повтаря след всяка силна буря.

Снощната буря и силният дъжд над Враца наводни различни части на града. За около час булеварди и подлези заприличаха на огромни реки. Снимки в социалната мрежа показват и аварирал лек автомобил в един от подлезите. Наложи се пожарникари да изтеглят колата.

В реки се превърнаха всички улици във Враца, а на места проливният дъжд премина в градушка. В квартал "Бистрец" са най-сериозните поражения.

"Заради пороя щяхме да изгинем снощи, всичко ни влезна в двора. Всичката кал и вода те да видиш. Страшна работа беше", разказа Петра Иванова.

"Цялата улица влезна в двора ми и стана един порой, те до сега съм чегъртала целия двор", допълни Мария Гешева.

"Вижте в какво живеем в 21 век. Квартал на областен град. Всички улици са гробища, чисти гробища. Това е ужас у тая държава не се издържа", оплака се Бисерка Илиева.

Камелия Митева е една от жителите на Враца, която осъмна с наводнен дом.

"Да стане всичко у талок. Направо ми се къса сърцето, ама какво да направя. Никой не го интересува, като си заминават и пет пари не дават", споделя тя.

На този етап все още няма отговор от местната управа за това какви действия ще бъдат предприети, за да не се наводняват улиците при всеки проливен дъжд.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Още 20 съдии ще се обучават със системата ВАР
Още 20 съдии ще се обучават със системата ВАР
Янаки Стоилов проверява сигналите за ръководните кадри в Агенцията по вписванията
Янаки Стоилов проверява сигналите за ръководните кадри в Агенцията по вписванията