НОВИНИ

Порто обърна Бенфика и запази донякъде жива интригата в Португалия

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:14, 07.04.2023
Чете се за: 02:55 мин.
Спорт
порто обърна бенфика запази донякъде жива интригата португалия
Слушай новината

Отборът на Порто осъществи пълен обрат по пътя си към успеха с 2:1 като гост на Бенфика в "О Класико"-то от 27-ия кръг на португалската Примейра лига и по този начин съхрани донякъде шансовете си за шампионската си титла.

Въпреки поражението обаче "лисабонските орли" продължават да водят в класирането със 7 точки пред "драконите", а до края на кампанията остават само седем кръга.

Футболистите на Рогер Шмит можеха до голяма степен да си подпечатат короната още днес, ако бяха стигнали до успеха, и затова не бе изненадващ силният им старт, който доведе и до откриването на резултата още в 10-а минута, когато Гонсало Рамош стреля в гредата отблизо, но впоследствие топката се отклони в гърба на вратаря Диго Коща и влетя в мрежата на гостите за 1:0.

"Драконите" отговориха в края на първата част чрез Матеус Урибе, който се възползва от подаване с гърди към него на Пепе Акино и с премерен удар по тревата възстанови паритета на "Ещадио да Луж" в Лисабон.

Няколко минути по-късно гостите за втори път смълчаха домакинските привърженици след попадение на Вандерсон Галено, но неговата радост не се задържа задълго, тъй като след намеса на ВАР голът беше отменен заради засада.

Добрите изяви на Порто обаче продължиха и през втората част, за да се стигна до 54-а минута, когато футболистите на Серджо Консейсао организираха контраатака, която завърши с попадение на Мехди Тареми, който се разписа с удар от дъгата на наказателното поле, за да донесе трите точки за своя тим.

С днешния си успех пък "драконите" лишиха и големия си съперник от възможността да запише дубъл срещу тях през този сезон, след като Бенфика спечели първия мач помежду им през кампанията след 1:0 на "До Драгао".

За "лисабонските орли" пък това бе едва второ поражение през кампанията в първенството, след като предишното дойде през декември при визитата им на Брага, когато те отстъпиха с 0:3.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Андрей Райчев: В коалицията ПП-ДБ цъка часовник-бомба
Андрей Райчев: В коалицията ПП-ДБ цъка часовник-бомба
Повдигнаха обвинение за шпионаж на арестувания в Русия журналист от "Уолстрийт джърнъл"
Повдигнаха обвинение за шпионаж на арестувания в Русия журналист от "Уолстрийт джърнъл"