НОВИНИ

Португалия обърна и разгроми десетима от Италия и спечели група "А" на Евро 2023 по футбол за младежи до 19 г.

bnt avatar logo
от Калоян Николов
21:02, 06.07.2023
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
португалия обърна разгроми десетима италия спечели група евро 2023 футбол младежи
Снимка: УЕФА
Слушай новината

Отборът на Португалия се класира за полуфиналите на европейското първенство по футбол за младежи до 19 години в Малта. В двубой от втория кръг на група "А", „мореплавателите“ постигнаха победа след обрат от 0:1 до 5:1 над състава на Италия.

„Скуадра Адзура“ откри резултата на стадион „Сентенари“ в малтийския град Та‘ Кали в 6-ата минута, когато след късо изпълнение на ъглов удар Луис Хаса центрира в наказателното поле на „мореплавателите“, където на далечната греда Лупа Липани с глава се разписа във вратата на стража Гонсало Рибейро.

Португалия изравни резултата десетина минути преди края на първата част. След грешка в изнасянето на топката от страна на италианската отбрана, топката стигна до Карлос Борхес отляво в пеналтерията на Италия, който отправи много неточен изстрел по земя, който се получи като подаване към непокрития Родриго Рибейро и нападателят от близка дистанция не сбърка за 1:1.

Ситуацията за състава на Алберто Болини се влоши минута преди финалния съдийски сигнал за първото полувреме, когато голмайсторът Липани бе изгонен от игра с директен червен картон за нарушение срещу Густаво Са.

„Червено-зелените“ направиха пълен обрат в 57-ата минута именно чрез Са, а в 68-ата минута Габриел Браш се разписа с глава в долния ляв ъгъл на вратаря Давиде Мастрантонио, след като засече с глава центриране от ъглов удар.

Крайният резултат оформиха Уго Феликс с гол в 89-ата минута и Жоао Гонсалвеш с попадение в първите секунди на петминутното добавено време на мача.

В класирането Португалия е лидер с актив от 6 точки, на три пункта пред втория Италия. Третото място заема селекцията на Полша без точков актив, а на дъното с най-лоши показатели са домакините от Малта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Атанас Рибарски: Лагерът в Словения бе изключително полезен
Атанас Рибарски: Лагерът в Словения бе изключително полезен
Жена, оцеляла от Втората световна война, е сред жертвите в Лвов
Жена, оцеляла от Втората световна война, е сред жертвите в Лвов