НОВИНИ

Португалия разби Норвегия за място във финала на Евро 2023 по футбол за юноши до 19 години

bnt avatar logo
от Калоян Николов
20:52, 13.07.2023
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
португалия разби норвегия финала евро 2023 футбол юноши години
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Отборът на Португалия е първият финалист на европейското първенство по футбол за младежи до 19 години, което се провежда в Малта. В двубой от полуфиналите на шампионата на Стария континент „червено-зелените“ постигнаха победа с 5:0 над селекцията на Норвегия.

„Мореплавателите“ откриха резултата на стадион „Хибърниънс Граунд“ в четвъртата минута след грешка в изнасянето на топката от страна на норвежката отбрана. Вратарят Магнус Ругланд Рее изпълни късо удар от вратата, като след кратко разиграване кълбото отново стана притежание на Ругланд Рее, който много тромаво я изигра, изритвайки я в краката на връхлитащия Густаво Са и топката влетя в мрежата за 1:0.

Селекцията на Хоакин Милейро удвои преднината си в 16-ата минута от дузпа. Густво Са центрира от ъглов удар в наказателното поле на норвежците, където топката тупна коварно в тревата и се отби в ръката на Ветле Егели. С изпълнението на 11-метровия наказателен удар се нагърби капитанът Уго Феликс, който се разписа в долния десен ъгъл на стража Ругланд Рее.

Преднината на Португалия в срещата стана класическа в 31-ата минута чрез Родриго Рибейро, който се оказа най-съобразителен на границата на вратарското поле на Норвегия, пращайки с изстрел от въздуха топката между краката на колебливия вратар на символичните гости Магнус Ругланд Рее.

Отново Рибейро бе в прегръдките на съотборниците си в 66-ата минута, когато отбеляза второто си попадение в срещата, покачвайки резултата на 4:0 в полза на „червени-зелените“.

Крайният резултат оформи Карлос Боржеш в 69-ата минута.

От 21:50 часа БНТ 3 ще излъчи НА ЖИВО в ефира си другата полуфинална среща, противопоставяща тимовете на Испания и Италия. Финалът ще се проведе в неделя, 16 юли, от 22 часа отново в ефира на Българската национална телевизия.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Донски загуби на четвъртфиналите на двойки на турнир от сериите "Чалънджър" в Италия
Донски загуби на четвъртфиналите на двойки на турнир от сериите "Чалънджър" в Италия
Днес казваме "не" на нихилизма и безродието, заяви президентът на Рожен
Днес казваме "не" на нихилизма и безродието, заяви президентът на Рожен