НОВИНИ

Португалия - вариант за финала на Шампионската лига

bnt avatar logo
от Станислава Кръстева
21:52, 10.05.2021
Чете се за: 00:47 мин.
Футбол
връщат байерн борусия порто шампионската лига

Финалът на Шампионската лига може да се проведе в Португалия, информира BBC.

Официални лица от УЕФА, представители от Великобритания и Футболната асоциация на Англия , за да обсъдят преместването на последния мач от кампанията от Истанбул в Лондон.

Финалът ще противопостави един срещу друг два отбора от Острова – Челси и Манчестър Сити. По програма срещата трябва да се проведе на стадион „Кемал Ататюрк“ в Истанбул, но Турция бе включена в червения списък за пътувания на Англия заради COVID-19, което означава, че фенове няма да могат да присъстват на мача.

От друга страна Португалия е в зеления списък, а това ще позволи на част от привържениците да наблюдават двубоя на живо на 29 май.

Финалът все още може да се играе и на „Уембли“, но правителството ще трябва да направи сериозни промени, за да се постигне споразумение с УЕФА.

От европейската централа смятат, че добър компромисен вариант е именно Португалия. Порто е бил споменат на срещата като потенциална локация за двубоя, но и Лисабон, който беше домакин миналата година, също е възможен вариант.

Пътуващите от Англия в страни от зеления списък ще следват противоепидемичните правила, но няма да се налага да остават под карантина при завръщането си. Гражданите от Обединеното кралство, които се прибират от страните от червения списък, трябва да бъдат карантинирани в одобрен от правителството хотел за 10 дни.

Подобна карантина би оказала влияние и върху футболистите, които ще участват на Евро 2020, което започва на 11 юни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ботев (Вр) с важен успех в битката за оцеляване
Ботев (Вр) с важен успех в битката за оцеляване
20 жертви на израелски ответни удари след палестински обстрел
20 жертви на израелски ответни удари след палестински обстрел