НОВИНИ

Посещенията в Дигиталната раница са се повишили 10 пъти през последните два месеца, заяви Галин Цоков

посещенията дигиталната раница повишили последните два месеца галин цоков
bnt avatar logo
от БНТ
14:33, 14.12.2023
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Посещенията в Дигиталната раница са се повишили 10 пъти през полседните два месеца. Това стана ясно по време на среща на министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков с директори и учители от училища в община Гоце Делчев.

Той коментира възможностите, които дават дигиталните технологии и успешните примери на внедряването им в различни образователни институции по света.

"Разбира се, дигитализацията не може да даде отговори на всички въпроси и трябва да отчитаме традициите на българската образователна система", подчерта проф. Цоков.

По думите му при всяка трансформация и реформа е много важно да се чува мнението на хората, които са част от системата.

"Затова и тези срещи по места са толкова важни, защото искам да чуя вашето мнение и вашето виждане за всички стартирани процеси по промяна", каза още министърът.

В следващите месеци поетапно стартират конкурсите за директори. С приоритет ще се проведат тези, в които повече от 3 години, временно е имало директор.

"Вярваме, че това са хора, които са навлезли в спецификата и ако имат желание да заемат за постоянно позицията, ще бъдат готови да отговорят на условията. След това поетапно ще продължим с навършилите години за пенсиониране с връчено предизвестие, а след това и с останалите", обясни проф. Цоков.

Предвижда се новите конкурси да бъдат аудио и видео заснемани, а в тях се засилват практическите задачи.

"Искаме да адаптираме конкурсите към изискванията на новото време. Директорът вече не трябва да бъде един успешен администратор, а истински образователен лидер, който не само да се адаптира към променящия се свят, но и да е иноватор и визионер", каза министърът.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Радев очаква Нидерландия да обяви пълна подкрепа за България и Румъния за Шенген скоро
Радев очаква Нидерландия да обяви пълна подкрепа за България и Румъния за Шенген скоро
Мъж слезе на релсите в столичното метро, за да рисува върху влак
Мъж слезе на релсите в столичното метро, за да рисува върху влак