НОВИНИ

Последен ден от серията със значителни снеговалежи

bnt avatar logo
от БНТ
12:38, 24.03.2021
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

Днес е последният от серията дни с по-сериозна валежна обстановка в страната. На много места ще превалява сняг, по поречието на Дунав и дъжд, и сняг. Вечерта в повечето райони валежите ще спрат. Ще духа до умерен, в Източна България и по долината на Струма временно силен северен вятър, с който ще нахлуе още студен въздух. Максималните температури ще са между 1° и 6°, в София едва 1°-2°.

Облачността ще се задържи значителна и утре, временни разкъсвания ще има в Западна България. На отделни места в източните и планинските райони ще превалява слаб сняг. Сутринта ще бъде студено, с отрицателни минимални температури - в повечето райони между минус 6° и минус 1°, на отделни места до минус 10°. И през деня ще е предимно облачно, с временни разкъсвания в Западна България. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са между 3° и 8°.

В планините ще духа умерен, по билата - силен вятър от север-северозапад. Около минус 15, минус 14 градуса ще бъдат максималните температури по високите върхове. Облачността ще е предимно значителна и все още на отделни места ще превалява, вече предимно слаб сняг.

Опасността от лавини извън обработените писти в ски курортите остава висока. Днес и видимостта е силно ограничена.

Слънчево ще бъде утре в по-голямата част от Европа. Дъжд ще вали в Ирландия, Шотландия, както и във Франция. Сняг ще превалява в Източна Украйна. Превалявания от дъжд и сняг ще има и на Балканите, но до края на деня валежите навсякъде ще спрат, а облачността ще намалее.

У нас температурите в петък сутринта в по-голямата част от страната ще бъдат под нулата, но през деня ще започне затопляне, което ще продължи и през почивните дни. Ще бъде и предимно слънчево, с повече облаци в неделя, когато не са изключени слаби превалявания, при тези температури от дъжд.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кралско бебе се появи на бял свят във ваната заради подранило раждане
Кралско бебе се появи на бял свят във ваната заради подранило раждане
Захариева е разговаряла с генералния секретар на НАТО за шпионската афера София - Москва
Захариева е разговаряла с генералния секретар на НАТО за шпионската афера София - Москва