НОВИНИ

Последният в Ла Лига Елче уволни треньора си Пабло Мачин

последният лига елче уволни треньора пабло мачин
Снимка: twitter
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
13:50, 20.03.2023
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Последният в класирането на Ла Лига - Елче, който много трудно би се спасил в борбата за оцеляване в испанския елит, уволни треньора си Пабло Мачин, съобщиха от клуба.

Това стана след загубата от Реал Сосиедад с 0:2, а Мачин изкара начело на клуба четири месеца. Пабло Мачин бе назначен за треньор на тима през ноември, но не успя да го измъкне от дъното, като отборът има скромния актив от 2 победи, 3 равенства и 7 загуби.

Ръководителите на Елче, който тази година чества стогодишния си юбилей, решиха да се разделят с трети треньор през сезона, след като уволнени вече бяха Франсиско и Алмирон. Все още не е избран заместник на Мачин, тъй като заради паузата в първенството следващият мач на Елче е гостуване на Барселона на 1-ви април. Отборът е на 14 точки зад първия отбор над зоната на изпадащите Еспаньол.

Пабло Мачин бе треньор на Еспаньол през есента на 2019 година, когато отборът игра в Група H на Лига Европа. Тогава испанците спечелиха и двата мача с българския шампион, като победиха в Разград с 1:0 и спечелиха в Барселона с 6:0. Тогава Еспаньол завърши на първо място в групата, а Лудогорец бе негов подгласник, като двата тима изпревариха Ференцварош и ЦСКА Москва.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Демерджиев: Стана традиция трафикантите да не спират на стоп палка
Демерджиев: Стана традиция трафикантите да не спират на стоп палка
Мият улици, тротоари и велоалеи в София
Мият улици, тротоари и велоалеи в София