НОВИНИ

Поставената под номер 2 Каролин Гарсия се класира за четвъртфиналите на тенис турнира в Сан Диего

Каролин Гарсия
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
09:48, 14.09.2023
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт

Поставената под номер 2 Каролин Гарсия се класира за четвъртфиналите на тенис турнира в Сан Диего с награден фонд 780 637 евро. Французойката победи Слоун Стивънс с 6-3, 3-6, 6-1.

Изправяйки се срещу Стивънс за втори път този сезон и общо осми, Гарсия успя да надиграе американката за 1 час и 44 минути. Гарсия направи 26 печеливши удари и 27 непредизвикани грешки в мача. 10-ата в света тенисистка ограничи зашитата на Стивънс до 12 уинъра и 13 непредизвикани грешки. Успехът на Гарсия бе и своеобразен реванш за трисетовата загуба от Стивънс в Синсинати миналия месец.

Французойката ще се изправи срещу Даниел Колинс за място в първия си полуфинал от февруари насам. Колинс отстрани победителката от "Ролан Гарос" през 2017-а Елена Остапенко (Латвия) с 2:6, 6:3, 6:4.

Анастасия Потапова елиминира водачката в схемата Онс Жабер във втория кръг на турнира. Рускинята спечели с 6:4, 7:6(4) за 1:46 час.

На четвъртфиналите рускинята ще играе с шампионката от Откритото първенство на САЩ през 2020 година София Кенин (САЩ), която елиминира сънародничката си Кейти Волинец с 1:6, 6:4, 6:2.

Поставената под номер 7 Беатрис Адад Мая също продължава напред. Бразилката се нуждаеше от малко повече от 3 часа, за да преодолее съпротивата на 21-годишната украинка Марта Костюк и да запише успех с 7-5, 6-7(5), 6-2. Адад Мая, който достигна до полуфиналите на Ролан Гарос 2023, ще се изправи срещу поставената под номер 4 Барбора Крейчикова на четвъртфиналите.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изгубени във времето: Какво се случва с изоставените училища?
Изгубени във времето: Какво се случва с изоставените училища?
Земеделският министър: Ще увеличим контрола над вноса от Украйна
Земеделският министър: Ще увеличим контрола над вноса от Украйна