НОВИНИ

Повдигнаха обвинение на директора на „Лъки инвест“ за замърсяването на реките Юговска и Чепеларска

повдигнаха обвинение директора bdquoлъки инвестldquo замърсяването реките юговска чепеларска
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
15:02, 05.05.2020
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Районна прокуратура - Асеновград привлече като обвиняем изпълнителния директор на "Лъки инвест" АД за допуснато замърсяване на водите на реките Юговска и Чепеларска.

Според обвинението, Атанас Марински в съучастие с отговорника и управителя на хвостохранилището, е допуснал да се замърсят реките Юговска и река Чепеларска, чрез изтичане на свободни цианиди и по този начин водите са станали опасни за хора, животни и растения, както и негодни за ползването им за културно-битови, здравни, земеделски и други стопански цели. Обвинението е за престъпление по чл. 352, ал.1, вр. чл. 20, ал.2 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което са обвинени, е "лишаване от свобода" от 1 до 5 години и глоба от 5000 до 30 000 лева.

Първоначално, по същото досъдебно производство, Районна прокуратура, още на 23 февруари Районната прокуратура в Асеновград привлече като обвиняеми отговорника и управителя на хвостохранилището, но в хода на разследването са събрани нови факти и обстоятелства за повдигане на обвинение по същото дело и спрямо изпълнителният директор на "Лъки инвест" АД.

На Атанас Марински е определена мярка за неотклонение "Гаранция" в
размер на 10 000 лева. Делото е взето под специален надзор на Апелативна прокуратура - Пловдив и Окръжна прокуратура - Пловдив.

Автор: Деница Торньова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разрешиха разстоянието между масите в заведения на открито да бъде 1,5 м
Разрешиха разстоянието между масите в заведения на открито да бъде 1,5 м
Постоянен арест за дрогиран шофьор, причинил смъртта на велосипедист във Варна
Постоянен арест за дрогиран шофьор, причинил смъртта на велосипедист във Варна