НОВИНИ

Повдигнаха обвинение на шофьора на автобуса, който блъсна 17-годишно момиче в София

живо брифинг прокуратурата убийството антон
bnt avatar logo
от БНТ
15:18, 14.02.2022
Чете се за: 01:22 мин.
У нас
Слушай новината

Софийска градска прокуратура привлече 39-годишния Р. Т. като обвиняем за причиняване на смърт при управление на моторно превозно средство на пешеходна пътека.

На същия е повдигнато обвинение за това, че на 21.01.2022 г. около 19:57 ч. в гр. София, при управление на автобус, движещ се по бул. „Царица Йоанна“ в района на кръстовището с бул. „Добринова скала“, е нарушил правилата за движение по пътищата и не е пропуснал пешеходците да преминат пешеходната пътека при извършване на десен завой.

В следствие на това обвиняемият е реализирал пътнотранспортно произшествие, посочват от прокуратурата.

17-годишно момиче е с опасност за живота, блъснато от автобус в София

Пострадалата А. Н. на 17 години е била настанена в УМБАЛСМ „Пирогов“ с работна диагноза „политравма“ – с опасност за живота, където на 24.01.2022 г. починала.

Разследването се води в Сектор „Разследване на транспортни престъпления“ към Отдел „Разследване“ при СДВР под ръководството и надзора на СГП.

В хода на разследването предстоят разпити на свидетели, назначаване на съдебномедицинска и автотехническа експертизи, както и извършването на други действия по разследването за изясняване на всички обстоятелства по случая в съответствие с изискванията на закона.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Убиха въоръжен мъж, опитал да нападне полицаи в Париж
Убиха въоръжен мъж, опитал да нападне полицаи в Париж
Левски преотстъпи млад защитник
Левски преотстъпи млад защитник