НОВИНИ

Повдигнаха обвинение на задържания за убийството в Сопот

четирима задържани побоя сляп пенсионер врачанско
bnt avatar logo
от БНТ
17:28, 08.08.2022
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

Окръжна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем 46-годишния Н.Т., за това че умишлено е умъртвил 58-годишната М.К. от Сопот. Предстои обвинението да внесе в съда мярка за неотклонение "задържане под стража".

По делото е било установено, че Н.Т. и М.К. са имали близки отношения и живеели на семейни начала в подбалканския град. Вечерта на 6 август двамата отишли на гости на приятел на Н.Т. Там употребили алкохол и между тях възникнал скандал. На 7 август около 2.00 часа тръгнали да се прибират към дома си като по пътя продължили да се карат. В района на стадиона в Сопот мъжът нанесъл множество удари на жената в областта на главата и тялото. Тя изпаднала в безпомощно състояние. Н.Т. я изоставил и се прибрал в жилището си. На същия ден към 7.10 ч. сутринта един от охранителите на стадиона открил М.К. и подал сигнал в полицията. Пристигналите на място екипи установили, че жената е починала.

По делото са извършени множество действия по разследването - оглед на местопроизшествие, разпити на свидетели, приобщаване на веществени доказателства, назначаване на експертизи и др. Разследването е в активна фаза.

Мъжът е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура-Пловдив, в рамките на които ще бъде преценено внасяне на искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Иван Турицов е готов да реванша със Сейнт Патрикс
Иван Турицов е готов да реванша със Сейнт Патрикс
В стабилно състояние са транспортираните в Букурещ румънци, ранени при катастрофата край Велико Търново
В стабилно състояние са транспортираните в Букурещ румънци, ранени при катастрофата край Велико Търново