НОВИНИ

Повдигнаха обвинения на петима души за трафик на мигранти

повдигнаха обвинения петима души трафик мигранти
bnt avatar logo
от БНТ
11:15, 19.11.2021
Чете се за: 01:27 мин.
У нас
Слушай новината

Петима са задържани за участие в организирана престъпна група за подпомагане на нелегални мигранти в страната, съобщават от пресцентъра на МВР.

Операцията на ГДБОП е проведена под ръководството на Специализираната прокуратура.

Петимата мъже са задържани на територията на столицата. Установено е, че те са участници в организирана престъпна група, подпомагала придвижването и пребиваването на нелегално влезли в страната мигранти.

За времето от февруари 2021 година до задържането им на 17 ноември те са транспортирали чужди граждани и са ги настанявали в предварително уредени квартири в София.

Мигрантите били превозвани на малки групи от таксиметрови шофьори, участници в групата. Дейността на престъпната група координирал сириец с българско гражданство. При предприетите оперативно - следствени действия на разследващите са открити и иззети таблет, телефони и СИМ карти, използвани за престъпната дейност. Разпитани са голям брой свидетели.

С постановления на наблюдаващия прокурор на трима от обвинените е наложено задържане до 72 часа. Днес в Специализирания наказателен съд е внесено искане за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража" за всеки от тях. На двама от обвинените са взети мерки за неотклонение "парична гаранция" в размер на 3000 лева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 1 млн. зрители са гледали президентския дебат по БНТ и на bntnews.bg
Над 1 млн. зрители са гледали президентския дебат по БНТ и на bntnews.bg
Отпада подписването на информирано съгласие при поставянето на ваксина срещу COVID-19
Отпада подписването на информирано съгласие при поставянето на ваксина срещу COVID-19