Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

ПП: Президентът странно тълкува Конституцията

от БНТ
13:27, 28.06.2022
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
президентът странно тълкува конституцията
Слушай новината

Това е едно странно тълкуване на член 99 от Конституцията, тъй като той изрично казва, че мандатът се връчва след провеждане на консултации с парламентарните групи. Такива консултации в момента не са проведени с всички парламентарни групи, включително с две от най-големите - ПП и БСП. Това заяви депутатът от „Продължаваме промяната“ Милен Матеев по повод на това, че президентът няма да провежда повече консултации с партиите.

Президентът обяви, че консултациите приключват, предстои да връчи мандат на "Продължаваме промяната"

"Продължаваме промяната" бяха поканени вчера от държавния глава на консултации, но не се явиха заради бюджетна комисия, която обсъждаше бюджета.

"Като говорим за консултации, говорим за диалог. Диалог в момента с президента явно няма. Консултациите могат да се проведат в ден и час удобен за всяка ПГ, в Конституцията не е посочен точен ден и час. Ние сме дали своите аргументи, защо не сме се явили вчера и сме поискали една отсрочка“, каза Матеев.

Според него няма разминаване между ПП и държавния глава.

"Просто вчера поканата беше с определен час. Това е покана, а не призовка. Ние сме отговорили на нея и сме изтъкнали много важни аргументи. За да се яви наш представител на тези консултации, първо трябва да се вземе решение на национален съвет, който сме провели снощи“, уточни Матеев.

Той определи консултациите при президента като безсмислени и една формалност.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Матео Беретини е аут от Уимбълдън заради COVID-19
Матео Беретини е аут от Уимбълдън заради COVID-19
Горещо и предимно слънчево време до петък
Горещо и предимно слънчево време до петък