НОВИНИ

ПП се готви за членство в европейското либерално семейство

Десислава Апостолова
от Десислава Апостолова
14:29, 29.06.2023
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
готви членство европейското либерално семейство
Снимка: Архив/БТА
Слушай новината

Партия "Продължаваме Промяната" има намерение да стане пълноправен член на европейското либерално семейство. Това стана ясно от думите на премиера Николай Денков, който заедно с финансовия министър и съпредседател на ПП Асен Василев участва в форума на европейските либерали преди срещата на върха в Брюксел. Част от либералното семейство е и партия ДПС.

"Принципите, които обединяват ПП с либералите са върховенството на правото, човешките права и демокрацията. Ще станем пълноправен член, когато дойде моментът", каза Денков след срещата. Според него трябва да се търсят общи действия с ДПС, което също е част от семейството на европейските либерали.

"Разбира се, че ще търсим общи действия, разбира се ние смятаме, че в някои отношения има проблеми във върховенството на закона, не е тайна, но трябва да търсим как да изчистим всички проблеми, които имаме и да се действа напред. Виждате, че макар и трудно все пак се търси взаимодействие в българския парламент, където е още по-важно. Там трябва да се реши как ще изглеждат законите, как ще изглеждат промените в Конституцията, но лично аз съм оптимист, че бихме могли да го извървим заедно. Ако можем да го извървим заедно, трябва да можем да действаме заедно и на европейско ниво", каза Денков.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Баскетболистът Йордан Минчев подписа с румънския Сибиу
Баскетболистът Йордан Минчев подписа с румънския Сибиу
През 2024 г. обиколката на Франция ще започне от Флоренция
През 2024 г. обиколката на Франция ще започне от Флоренция