НОВИНИ

ПП внасят проект за поправка на дефиницията за пропаганда в училищния закон

Пропаганда в българското училище няма, заявяват от партията

продължаваме промяната отидат лидерската среща
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
19:27, 22.08.2024
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

"Продължаваме промяната" другата седмица ще внесат проект за промяна на спорната дефиниция за пропаганда в Закона за предучилищното и училищното образование.

Пропаганда в българското училище няма, заявяват от партията в съобщение до медиите.

"Тя беше забранена със закон и досега. Всяко съдържание, което стига до учениците, всеки учебник, всяко помагало или учебна програма минава през одобрение на Министерство на образованието и науката. Приетите поправки в закона за предучилищното и училищното образование се „борят“ с несъществуващ проблем. Не просто, те насаждат огромен нов".

Не е работа на държавата да влиза в домовете на хората и да контролира личния им живот и поведение, пишат още от ПП.

"Не може и държавата да определя кое е традиционно, и кое не – повече от 50% от българите живеят в семейни съюзи без брак, и отглеждат спокойно децата си. Те ли ще са следващите в списъци за хора, които имат “нетрадиционно съжителство”? Днес преследваме 800 учители, утре може да са артисти заради ролите им, или журналисти заради това, че изразяват мнение, хора с небългарски имена или други религии. Единствените държави, в които моралът се прокарва чрез закон, са ислямските шериати с екстремистки ислям".

От партията са на мнение, че законопроектите за наказания срещу учителите, за чуждестранните агенти и списъците представляват системни усилия за поредно остро разделение на българското общество. По този начин се прикриват много по-големи и реални проблеми за децата и младежите - борбата с разпространението на наркотиците, агресията и тормоза в училище, допълват от ПП.

"Още другата седмица ще внесем поправка в закона да отменим "нетрадиционата" дефиниция която реално започна този опасен процес към фашизма в България. С действия в парламента , не само с постове, ще противодействаме на черните списъци към българските учители", завършва позицията.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тихомир Иванов: Радвам се, че отново ще скачам в Диамантената лига
Тихомир Иванов: Радвам се, че отново ще скачам в Диамантената лига
Бившето руско консулство във Варна става детска градина
Бившето руско консулство във Варна става детска градина