НОВИНИ

Пребита дузпа донесе победата на Интер над Ювентус

пребита дузпа донесе победата интер ювентус
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
23:42, 03.04.2022
Чете се за: 01:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Интер (Милано) постигна минимална победа с 1:0 при визитата си на Ювентус в "Дерби д'Италия" от 31-ия кръг на Серия "А".

Шампионите получиха правото да изпълнят дузпа в последните секунди на първата част за нарушение на Алваро Мората срещу Дензъл Дъмфрис. Зад топката застана Хакан Чалханоглу, който стреля в центъра на вратата, но стражът на "бианконерите" Войчех Шчесни отрази. Към отбитата топка се втурнаха Чалханоглу и трима играчи на "Старата госпожа" и след огромна суматоха и поредица от карамболи топакта влетя в мрежата на Ювентус.

Попадението не бе зачетено от главния рефер Масимилиано Ирати, който след консултация с ВАР отсъди 11-метровият наказателен удар да бъде пребит. Чалханоглу отново се нагърби с изпълнението от бялата точка, но този път се разписа в долния десен ъгъл на Шчесни, въпреки че полякът се хвърли в правилната посока.

В класирането "нерадзурите" са трети с актив от 63 точки, на 3 пункта зад лидерите Милан и Наполи. Ювентус остава четвърти с 59 точки, на 5 т. преднина пред петия Рома.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Педри изкачи Барселона на второто място в Ла Лига
Педри изкачи Барселона на второто място в Ла Лига
Първи резултати от вота в Унгария: Сериозна преднина за Орбан
Първи резултати от вота в Унгария: Сериозна преднина за Орбан