НОВИНИ

Пред БНТ: Разказ на студентката, извадила пътниците от катастрофиралия автобус

bnt avatar logo
от БНТ
12:18, 22.03.2021 (обновена)
10525
Чете се за: 02:27 мин.
У нас
Слушай новината

20-годишна студентка по медицина е помогнала на пътниците да излязат от смазания след удара с ТИР автобус при тежката катастрофа, в която загинаха трима души.

Ето какво сподели момичето пред БНТ:

Качих се в автобуса за трето място, там имаше едно момче, което беше седнало на моето място. Казах му - билетът ми е за тук, той каза - автобусът почти е празен, седни някъде другаде. После помня само как нещо ми падна върху крака, блъснах си главата, причерня ми пред очите. Като дойдох на себе си, счупих стъклото на автобуса. Сама помагах на другите, нямаше кой друг. В момента не мога да ви опиша колко ме боли, имам ужасни болки...

Ударът между автобуса и камиона малко след полунощ е бил челен. На място загиват двамата шофьори и един от пътниците от автобуса, чието място е било зад водача.

Четирима пътници са откарани в болница без сериозни наранявания и са изписани за домашно лечение.

Те са с мекотъканни травми, нямат индикации за приемане, заяви пред БНТ директорът на Великотърновската болница.

Предстои да бъдат назначени множество експертизи, които да установят причините за инцидента, включително и това дали двете превозни средства са били технически изправни, съобщиха днес от полицията и прокуратурата във Велико Търново.

„Не можем да кажем каква е причината, единствено това, че времето е било неблагоприятно и е било в следствие на мокра настилка", заяви комисар Христо Христов – заместник-директор ОД МВР – Велико Търново.

От фирмата собственик на автобуса заявиха в писмено становище, че загиналият шофьор е техен служител от година и досега не е имал нарушения. От написаното става ясно още, че автобусът е имал валиден технически преглед и гражданска застраховка.

Автор: Мирела Дончева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Има ли опашки за ваксинация?
Има ли опашки за ваксинация?
Проходът "Шипка" е отворен за движение
Проходът "Шипка" е отворен за движение