НОВИНИ

Предаването на БНТ "Европейци" с изложба пред Народния театър

предаването бнт европейци изложба народния театър
bnt avatar logo
от БНТ
10:16, 17.06.2021
Чете се за: 02:52 мин.
Култура
Слушай новината

БНТ с подкрепата на Европейския съюз продължава историите от предаването "Европейци" с фотографска изложба пред Народния театър. Официалното откриване е на 22 юни от 18.30 ч. и на него ще присъстват част от героите в "Европейци" досега.

Повече от 6 месеца операторите и репортерите на БНТ търсят лицата на успеха в малки села и големи градове на България и цяла Европа.

Откриват нов свят от интересни и смели идеи. Показват на зрителите, че навсякъде има хора, които успяват. Спасяват изоставени региони. Внасят модерни тенденции в бизнеса.

Пандемията и затворените граници не спират екипите на БНТ да ги намират и в най-неочаквани места - гръцките острови Хиос и Скирос, малкия остров Гозо в Малта, португалския град Коимбра. Откриваме ги и в най-студената точка на Южна Европа - Алт Маестрат, Испания, в Полша, в Хърватия, в Сърбия.

Кадрите, заснети въпреки трудностите, разкриват, че когато имаш мечта и вярваш силно в нея, Европа инвестира в идеята.

Тази изложба, продължение на предаването "Европейци", разкрива, че кохезионната политика наистина работи. Променя региони, развива смели проекти, помага на хиляди хора да останат на местата, които обичат, за да съхраняват традициите.

С кадрите обръщаме поглед към хората на инициативата, които усещат подкрепата на Европа. Те са двигателя на идеи, затова в тази изложба събираме 26 лица на успеха.

Откриха ги Аделина Радева, Татяна Йорданова, Деница Торньова, Милена Кирова, Цанка Николова, Айше Сали, Цветелина Йорданова, Теодора Гатева. Автори на кадрите са фотографът на БНТ - Десислава Кулелиева и операторите на телевизията - Станислав Ангелов, Антон Марчев, Анна Андреева, Миглена Гайдарова, Владимир Богдански, Мартин Костов, Атанас Атанасов.

Всички те са част от екипа на 10-минутната рубрика "Европейци" на обществената телевизия, която се излъчва всяка събота в 20.30 часа с режисьор Ема Константинова. Продуцент и автор на концепцията е Татяна Тасева, а изпълнителен продуцент - известната водеща на БНТ - Добрина Чешмеджиева.

Вдъхновяващи идеи за успех и истории за сбъднати мечти може да намерите ТУК, а още нови издания на "Европейци" очаквайте през юли в ефира на БНТ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ВКП поиска от Държавния департамент на САЩ повече информация по казуса "Магнитски"
ВКП поиска от Държавния департамент на САЩ повече информация по казуса "Магнитски"
Прокуратурата възлага проверка за качеството на водата в село Брестовица
Прокуратурата възлага проверка за качеството на водата в село Брестовица