НОВИНИ

Преди Нова година: Проверяват магазините за пиротехника във Варна

bnt avatar logo
от БНТ
12:17, 26.12.2020
Чете се за: 01:35 мин.
Регионални
Слушай новината

Дни преди посрещането на Новата година магазините за пиротехника са едни от най-посещаваните във Варна. Освен красиви обаче, фойерверките могат да и бъдат опасни. Затова от началото на декември от полицията проверяват търговските обекти.

Заради мерките срещу коронавируса повечето хора ще посрещнат Новата година в тесен семеен кръг. За празничното настроение обаче ограничения няма, затова почитателите на цветните илюминации купуват различни по вид фойерверки.

От началото на декември служители на полицията проверяват магазините за пиротехника. Една от причините е, че изделията години наред бяха обект на незаконна търговия. Не бяха и малко случаите, довели до сериозни инциденти.

"Проверките показват, че нямаме незаконна търговия. Пиротехническите изделия се продават на възрастни и не сме срещали случаи да се продават на малолетни и непълнолетни", заяви комисар Илиян Илиев от отдел "Охранителна полиция"-Варна.

Когато купуваме фойерверки първо, трябва да се уверим, че опаковката е цяла и има маркировка за безопасност.

От полицията препоръчват да не се пренебрегват инструкциите за употреба на пиротехническите изделия. И за да няма инциденти в новогодишната нощ, фойерверките не трябва да попада в ръцете на хора в нетрезво състояние.

Автор: Даниела Цекова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почина създателят на "Студио Х" Иван Комитов
Почина създателят на "Студио Х" Иван Комитов
Спазват ли се противоепидемичните мерки в Банско?
Спазват ли се противоепидемичните мерки в Банско?