НОВИНИ

Предимно облачно време днес

предимно облачно време
bnt avatar logo
от БНТ
07:07, 08.05.2022
Чете се за: 01:22 мин.
У нас
Слушай новината

Облачността днес ще бъде разкъсана, по-често значителна. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Минималните температури ще са между 4° и 9°, в отделни райони близки до нулата и там отново ще има условия за слаби слани. Максималните температури ще са между 20° и 25°, по-ниски на морския бряг.

Облачността над Черноморието ще бъде разкъсана. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 15° и 18°. Температурата на морската вода е 13 - 14°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

В планините ще преобладава облачно време. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 14°, на 2000 метра - около 5°.

В понеделник ще бъде предимно слънчево, но през следващите дни ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Във вторник на места главно в Западна и Северна България ще превали и прегърми, а дневните температури ще са с 2 - 3 градуса по-ниски.

В сряда изолирани краткотрайни валежи ще има само в планинските райони. В четвъртък ще е предимно слънчево и почти тихо. Температурите постепенно ще се повишават.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ивайло Петков подписа нов договор с Арда
Ивайло Петков подписа нов договор с Арда
Шарл Льоклер спечели квалификацията за Гран при на Маями
Шарл Льоклер спечели квалификацията за Гран при на Маями