НОВИНИ

Предимно слънчево и днес, сутринта на места и с мъгла

bnt avatar logo
от БНТ
05:40, 30.10.2023
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

Днес ще бъде слънчево, в сутрешните часове на отделни места в низините и около водните басейни с мъгла или ниска облачност. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Минимални температури - между 6° и 11°; максимални -между 22° и 27°, в София около 23°.

Над Черноморието ще бъде слънчево. В сутрешните часове на места ще има намалена видимост или ниска облачност. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 20° и 23°. Температурата на морската вода е 19°-21°, в района на Шабла 14 - 15°.

В планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб южен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 17°, на 2000 метра - около 11°.

Във вторник над Западна и Централна България ще бъде слънчево. В Източна сутринта ще бъде мъгливо или с ниска облачност, не са изключени и ръмежи, а след обяд ще бъде предимно слънчево. През нощта срещу сряда и в сряда, на отделни места от запад на изток ще превали, а впоследствие облачността бързо ще се разкъсва и намалява. Температурите ще се понижават.

Още през нощта срещу четвъртък отново ще се заоблачи и в четвъртък ще преобладава облачно време. От югозапад ще започнат валежи, които през деня ще обхванат по-голямата част от страната. В Южна България има повишена вероятност за значителни количества.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Христо Христов и Георги Колев на балотаж в Шумен при 100% обработени протоколи в ОИК
Христо Христов и Георги Колев на балотаж в Шумен при 100% обработени протоколи в ОИК
РЕЗУЛТАТИ ПО ОБЛАСТИ: Вижте в кои градове има избрани кметове и къде ще има балотаж
РЕЗУЛТАТИ ПО ОБЛАСТИ: Вижте в кои градове има избрани кметове и къде ще има балотаж