НОВИНИ

Предимно слънчево и горещо днес

предимно слънчево горещо
bnt avatar logo
от БНТ
06:02, 03.06.2022
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

Днес преди обяд ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност и на места ще има краткотрайни валежи, в отделни райони придружени с гръмотевици. Ще духа слаб, в източните райони до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 29° и 34°, в София - 28°.

По Черноморието преди обяд ще бъде предимно слънчево. След обяд главно по северното крайбрежие ще се развива купеста облачност и ще превали. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 24° и 27°. Температурата на морската вода е между 20° и 22°. Вълнението на морето ще бъде 1 - 3 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа предимно умерен североизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 22°, на 2000 метра - около 14°.

През почивните дни ще бъде предимно слънчево, след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. В събота само на отделни места, главно в планинските райони, ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб от изток-североизток. В неделя краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици ще има на повече места в страната. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили до умерен, с него ще се затопли още малко и максималните температури ще са между 30° и 35°.

В началото на новата седмица в сутрешните часове ще бъде предимно слънчево, а в следобедните - с развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има и краткотрайни валежи и гръмотевици, на повече места в понеделник.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
100 дни война в Украйна - няма промяна на ситуацията в Донбас
100 дни война в Украйна - няма промяна на ситуацията в Донбас
Стрелба по време на погребение в американския щат Уисконсин
Стрелба по време на погребение в американския щат Уисконсин