НОВИНИ

Предимно слънчево време днес, на места със следобедни превалявания

bnt avatar logo
от БНТ
07:20, 16.03.2024
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури ще бъдат между 0° и 5°, в София - около 1°, а максималните - между 12° и 17°, в София - около 14°.

В сутрешните часове на места в равнините и низините ще има мъгли или ниска облачност. През деня ще преобладава слънчево време с повече облачност над планинските и източните райони, където на отделни места, главно след обяд, ще превали дъжд.

И по Черноморието ще преобладава слънчево време. По-значителни временни увеличения на облачността ще има в следобедните часове и на отделни места, главно по южното крайбрежие, ще превали слаб дъжд. Преди обяд, когато ще бъде почти тихо, в отделни райони ще бъде с ниска облачност или мъгла.

След обяд ще духа слаб вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 9° и 12°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 1 бал.

В планините облачността ще бъде предимно значителна, преди обяд по върховете ще бъде мъгливо. Главно след обяд на места ще има слаби валежи от дъжд, над 1800-2000 метра - от сняг. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 - около 0°.

В неделя облачността ще е по-често значителна и на места, повече в Западна България, ще превали краткотраен дъжд. След обяд ще се появи слаб, по-късно в северозападните райони - умерен северозападен вятър.

В понеделник ще бъде ветровито, северозападният вятър навсякъде ще се усили. Облачността временно ще се разкъса и ще намалее до предимно слънчево, впоследствие отново ще се увеличи.

През следващите дни ще преобладава облачно време. След временно отслабване, вятърът от северозапад отново ще се усили и с него ще нахлува по-студен въздух.

Във вторник от запад на изток на много места ще превали дъжд.

В сряда също има повишена вероятност за валежи, но на по-малко места, като с понижението на температурите е възможно на отделни места в Централния Предбалкан и североизточните райони в нощните часове дъждът да се примесва със сняг.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България се сбогува с патриарх Неофит
България се сбогува с патриарх Неофит
Близо 13 часа продължи поклонението пред патриарх Неофит
Близо 13 часа продължи поклонението пред патриарх Неофит