НОВИНИ

Предлагат Кръгла маса за системата за безопасност в морските пространства

предлагат кръгла маса системата безопасност морските пространства
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
09:48, 13.10.2021
Чете се за: 01:17 мин.
У нас
Слушай новината

Да се организира междуведомствена работна Кръгла маса на националните институции, които отговарят за контрола на корабоплаването и сигурността в морските пространства. Това предлагат министърът на отбраната Георги Панайотов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов. Предложението е получило подкрепата и на министър-председателя Стефан Янев. На форума ще бъде обсъдено оптимизирането на системата за безопасност в националните морски пространства.

Предложението е резултат от проведено работно съвещание на тема „Усъвършенстване на контрола в морските пространства“. То се състоя в Командването на Военноморските сили (ВМС) в град Варна по инициатива на началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

Разгледани бяха контролът, осъществяван от ВМС и другите институции на корабоплаването, и възможностите за търсене и спасяване на море.

Представителите на ВМС и Висшето военноморско училище „Н.Й. Вапцаров“ изнесоха доклади и направиха анализ на морското пространствено планиране и контрола на корабоплаването в националните морски пространства.

В резултат от дискусията бе формулирано предложение за оптимизиране на контрола на корабоплаването, посредством организационни и координиращи действия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Моряк загина при нещастен случай на кораба "Лудогорец"
Моряк загина при нещастен случай на кораба "Лудогорец"
ТЕЦ Гълъбово е напълно готов за зимния сезон
ТЕЦ Гълъбово е напълно готов за зимния сезон