НОВИНИ

Представители на БОК и ММС приветстваха българските участници на Олимпийския младежки европейски фестивал в Марибор

представители бок ммс приветсваха българските участници олимпийския младежки европейски фестивал марибор
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
21:50, 30.07.2023
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Генералният секретар на БОК Белчо Горанов посрещна младите спортисти, които представяха страната ни на Олимпийския младежки европейски фестивал в Марибор.

Още при излизането си на Терминал 2 на летище "София" участниците в родната делегация и призьорите бяха приветствани и поздравени от Горанов, който благодари от името на президента на БОК Стефка Костадинова за спечелените отличия и пожела много бъдещи успехи на младите ни таланти.

Българските медалисти и техните треньори бяха поздравени на аерогарата и от заместник-министъра на младежта и спорта Даниела Дашева.

От Словения българските спортисти се завръщат с три медала: злато на гимнастика Йоан Иванов на успоредка, сребро на Радина Величкова в скока на дължина и бронз на Ирен Саръбоюкова в скока на височина.

Наред с това талантливите родни представители могат да се похвалят още с две четвърти места в гимнастиката (на Йоан Иванов на халки, плюс на Давид Иванов, Йоан Иванов и Любомир Станоев в отборното), три пети места (на Емил Вълчев и на Надие Жаафар в джудото, както и на Петя Бозукова в тройния скок) и шесто място за Давид Иванов на кон с гривни.

България участва на форума в Словения с неголяма федерация и имаше представители само в три вида спорт - лека атлетика, джудо и спортна гимнастика.

На летище "София" тази вечер младите български спортни таланти бяха посрещнати с цветя, знамена и транспаранти. Най-голям интерес предизвикаха шампионът Йоан Иванов, медалистките в атлетиката Радина Величкова и Ирен Саръбоюкова, както и техните треньори.

Олимпийският европейски младежки фестивал в Марибор събра над 2400 участници от 48 държави, които се състезаваха в 11 спорта. Следващото 18-о лятно издание на форума ще бъде през 2025 година в столицата на Република Северна Македония Скопие.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Напълно овладян е пожарът край първомайското село Искра
Напълно овладян е пожарът край първомайското село Искра
Владимир Зографски спечели второто състезание от лятната верига по ски скокове Гран при във Франция
Владимир Зографски спечели второто състезание от лятната верига по ски скокове Гран при във Франция